ΑΘΛΗΤΙΚΟ MANAGEMENT

Η εξέλιξη των αθλημάτων σε παγκόσμιο υπερθέαμα αλλά και η γενικότερη άνθιση της αθλητικής βιομηχανίας καθιστούν απαραίτητη την εξειδίκευση στελεχών σε θέματα αθλητικού μάνατζμεντ και μάρκετινγκ. Στo IEK των Σχολών ΩΜΕΓΑ ο σπουδαστής καταρτίζεται πλήρως και εξοικειώνεται με το χώρο της Διοίκησης του Αθλητισμού ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση στον απαιτητικό αυτό τομέα.

Ο κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα Sport Managment αναλαμβάνει την εκγύμναση ομάδων ή ατόμων με σκοπό την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και τεχνικής στο συγκεκριμένο άθλημα ή δραστηριότητα που έχει επιλέξει, μετά από συνεργασία με καθηγητές Φυσικής Αγωγής για την εκπόνηση προπονητικών προγραμμάτων που θα εφαρμόσουν στους αθλητές τους και για τους τρόπους ελέγχου της αποτελεσματικότητας της προπόνησης.

Το Sport Management δημιουργεί έναν εξειδικευμένο επαγγελματία στην οργάνωση, διοίκηση και επικοινωνία αθλητικών ομάδων, αθλητικών συλλόγων και αθλητικών φορέων. Επιχειρήσεις και οργανισμοί του συγκεκριμένου χώρου απασχολούν διοικητικά στελέχη σε αρμοδιότητες όπως προγραμματισμό των αγώνων και των δραστηριοτήτων αθλητικών ομάδων, αθλητικό management & marketing, επικοινωνία, προγραμματισμό και διαχείριση των οικονομικών, αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας.