ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΩΜΕΓΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

 

Είναι σαφές ότι ο αθλητισμός σε όλες του τις μορφές αποτελεί μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα και οι σχολές ΩΜΕΓΑ έχουν σκοπό να αναδείξουν Ειδικούς ικανούς να τον καλλιεργούν και να τον προάγουν. Οι Σχολές Ωμέγα εντάσσουν στο ΙΕΚ και στο Κέντρο Δια βίου Μάθησης (Κε.Δι.Βι.Μ2) όλους τους περιζήτητους τομείς προπονητικής και της Αθλητικής Δημοσιογραφίας.
Τα αθλήματα και οι νέοι αυτοί κλάδοι έχουν την ανάγκη της επιστημονικής στήριξης και της καλλιέργειας Επαγγελματιών εκπαιδευμένων από επιστημονικά καταξιωμένους καθηγητές . Η πρωτοποριακή νοοτροπία των σχολών Ωμέγα, η γνώση πάνω στα Αθλητικά Δεδομένα και η άριστη οργάνωση σε ακαδημαϊκό επίπεδο, οι σύγχρονες αθλητικές εγκατάστάσεις μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για επαγγελματίες στο χώρο και να προσφέρουν τη δυνατότητα στους νέους για μια καριέρα σε ένα χώρο γεμάτο ενέργεια και ενθουσιασμό!

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η εξέλιξη των αθλημάτων σε παγκόσμιο υπερθέαμα αλλά και η γενικότερη άνθιση της αθλητικής βιομηχανίας καθιστούν απαραίτητη την εξειδίκευση στελεχών σε θέματα αθλητικού μάνατζμεντ και μάρκετινγκ. Στις σχολές ΩΜΕΓΑ ο σπουδαστής καταρτίζεται πλήρως και εξοικειώνεται με το χώρο της Διοίκησης του Αθλητισμού ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση στον απαιτητικό αυτό τομέα.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ο προπονητής αθλήματος με το έργο του, έχει μεγάλη συμμετοχή στην ομαλή ανάπτυξη, σωματική και ψυχική των αθλητών του. Γι΄ αυτό το λόγο πέραν της κατάρτισης του στο εξειδικευμένο αντικείμενο της προπόνησης που θα ασχοληθεί και θα διδάξει στους αθλητές του, συγχρόνως ασκεί πάνω τους και αγωγή. Αγωγή που είναι καθοριστική για την αθλητική και όχι μόνο ζωή τους. Ο αθλητισμός είναι ισχυρότατο μέσο αγωγής για την διαμόρφωση της προσωπικότητας του αθλητή προσφέροντάς του και καλλιεργώντας του, πληθώρα ψυχικών προτερημάτων, καθώς επίσης αναπτύσσει υψηλό επίπεδο υγείας με όλα τα ευεργετικά επακόλουθά τους. Βέβαια ένας από τους στόχους που έχει ο προπονητής είναι και η επιτυχία υψηλών επιδόσεων.

Ενδεικτικά κάποια από τα μαθήματα είναι : Ανατομία, Αθλητική Κοινωνιολογία, Οργάνωση και Διοίκηση του Αθλητισμού, Φυσιολογία, Αθλητική Ψυχολογία, Αθλητική Παιδαγωγική, Βιομηχανική των Αθλητικών Κινήσεων, Εργοφυσιολογία, Αθλητιατρική, Μεθοδολογία Έρευνας, Προπονητική, Αθλητική Διαιτολογία, Φυσικοθεραπεία, Στατιστική